far

far

diumenge, 23 de febrer de 2014

PATRICIA DE OCA recita
PATRICIA DE OCA  recita "Poemes de la nina libèl·lula" 

divendres 18 d'octubre de 2013, Llibreria Samaruc, ALGEMESÍ

http://youtu.be/Jh_MD8vXVG4
dimarts, 18 de febrer de 2014

CRÒNICA DEL RECITAL A BAQUEIRA, 16 feb. 2014CRÒNICA DE LA PRESENTACIÓ I RECITAL

LIBÈL·LULES, FADES I MANDARINES

Baqueira, 16 de febrer de 2014


Al voltant de trenta persones assistiren a la vetlada poètica convocada per Miquel Català, la vesprada de diumenge, 16 de febrer, a la sala i cafeteria bb*aRT, de Baqueira.

Començà la presentació a càrrec del químic Josep Vicent Colomer, qui llegí la ressenya de l'escriptor Manel Alonso, publicada en premsa digital i divulgada per diferents xarxes socials, sobre el segon poemari de l'autor. Digué, entre altres coses:

L’esguard del poeta és fonamental en tot el poemari, a través de la seua mirada enamorada recull imatges que després li serviran com a matèria primera per a construir un paisatge on començaran a gaudir els altres sentits i en el qual ella serà habitant, geografia i paradís. En el llibre trobem diversos homenatges, com ara a Vicent Andrés Estellés i la seua «Rosa de paper», i a Jordi de sant Jordi i el seu «Desert d’amics»..”


I parlà sobre l'autor:

Miquel Català, pseudònim literari del filòleg i professor Miquel Llàtzer, ha treballat vint-i-huit anys a l'ensenyament públic, catorze dels quals fortament implicat en moviments associatius i sindicals, com ara l'Stepv-Intersindical Valenciana, en el sector docent, i Xúquer Viu, que vetla per la salut del nostre gran riu valencià, esquilmat per interessos foscos de la depredació urbanística i territorial.

Diu el poeta, professor, activista i sindicalista Miquel Català:

Vivim a un món que s'ensorra, on la natura i l'aigua es degraden a passes de gegant. Les meues fades libèl·lules simbolitzen la força de la natura, aquell món de la meua infantesa on campaven per tots els entorns aquàtics naturals. És, a més, la libèl·lula, una fada de l'amor en essència. Als meus poemes hi ha una mirada esperançadora. La mandarina és del meu segon poemari, que simbolitza el fruit de l'aigua, el rebost d'aliment (també i sobretot espiritual) necessari per seguir endavant.” “


A continuació intervingué el propi autor, qui es pronuncià sobre determinats aspectes del fet poètic, i tot seguit procedí a la lectura de poemes. També oficià de presentador dels rapsodes, que llegiren una desena de poemes. 

Tot el recital comptà amb l'acompanyament musical de Mario de Mendoza (Argentina), a la guitarra.


Entre el públic assistent es deixaren veure destacades persones del món de la cultura a Baqueira, i cal ressaltar el caràcter pluricultural de l'acte, en trobar-s'hi presents ciutadans de diferents països, occitans, francesos, catalans, argentins i xilens.Baqueira, 16 de febrer de 2014

un dia abans, amb l'Albert, del bb*aRT
dilluns, 10 de febrer de 2014

dimarts, 4 de febrer de 2014

Crònica de la presentació de "Poemes de la nina mandarina"CRÒNICA DE LA PRESENTACIÓ I RECITAL DE

POEMES DE LA NINA MANDARINA

Alzira, 31 de gener de 2014


Al voltant de cent trenta persones assistiren a la vetlada poètica convocada per Miquel Català, la vesprada de divendres, 31 de gener, a la sala Cotonera Events d'Alzira.Començà la presentació a càrrec de l'escriptor i director literari de Germania Editorial, en Manel Alonso Català, qui llegí la ressenya publicada el dia anterior, en premsa digital i divulgada per diferents xarxes socials, sobre el mateix poemari. Digué, entre altres coses:

El món del somnis, de la fantasia, així com l’aparició d’algun personatge del cinema i la creació de figures com «la cambrera contrabandista» o la mateixa «nina mandarina» emparenten els poemes amb el surrealisme i el pop-art.

Poemes de la nina mandarina l’obri un magnífic i complet pròleg de Josep Manel Esteve, que analitza fins el moll de l’os cadascun dels poemes i que ens farà de guia per a entendre amb precisió un poemari aparentment senzill però que no ho és.”A continuació intervingué el propi prologuista, el professor i poeta d'Algemesí, en Josep M. Esteve, qui es pronuncià sobre determinats aspectes del fet poètic, i tot seguit procedí a la lectura del pròleg.El propi autor, Miquel Català, llegí després les cites inicials que obrin el poemari, referents personals de lectura poètica com són Salvador Jàfer, Joan Navarro, Marc Granell, Carmen López, i el propi Josep M. Esteve.

Feta la presentació, l'autor oficià de presentador de l'estol de rapsodes, infants primer i adults després, que llegiren una vintena de poemes. No cal dir el mèrit d'alguns dels més petits, que recitaren de memòria, que foren els més aplaudits. Tot el recital comptà amb l'acompanyament musical de Josep Ribes, Xaua, al violí, Rubén Marqués a la trompeta, i Àlvar Carpi a la guitarra, tots tres músics de gran experiència.Després fou el torn de la mezzo soprano Salomé Villalonga, qui, amb l'acompanyament del guitarrista i cantant, cantaren cinc poemes del llibre presentat, amb gran mestria.

Finalment el propi autor conclogué el recital amb dos poemes, el primer de versos apariats, inspirat en un poema de Jordi de sant Jordi, i el poema Mirar-la als ulls.Entre el públic assistent es deixaren veure destacades personalitats del món de la cultura, com el poeta i assessor editorial en Josep Antoni Fluixà, l'escriptor i professor en Vicent Borràs, el poeta i editor n'Antoni Martínez, i els poetes Vicent Nàcher, Joana Navarro, Rubén Pascual, Joan Lluís Mollà, Alba Fluixà i Arturo Blasco. Del món de l'art, la pròpia Alba Fluixà, el professor i pintor n'Antoni Roig Aliaga, i l'artista gràfic Miguel Alonso Solbes. Del món de la música, el gran mestre de tuba, vingut des de Simat de la Valldigna, en David Llàcer.
També s'hi deixaren veure amics del sector docent i sindical, companys de l'autor, com el president comarcal de la Federació Escola Valenciana, en Joan Cortés Vinyoles, el professor i ex-sindicalista n'Antoni Piera, el mestre i psicòleg Vicent Martínez Martí, el filòsof Joan Pau Cimarro, i la professora i poeta Alícia Viguer.


Així mateix, personalitats de la política com Marisa Bergaz Conesa, mestra i ex eurodiputada.

És també de destacar la participació dels rapsodes Joan Femenia i Elvira Carbonell, qui juntament a la resta de rapsodes aficionats, tant els infants com els adults, delectaren el públic amb el seu saber fer.


Acabat el recital, l'autor dedicà i signà poemaris durant vora una hora, per la gran assistència de públic.La vetlada continuà amb un sopar a la mateixa sala Cotonera Events, per al qual havien fet reserva al voltant de noranta persones, entre familiars i amics de l'autor.

Alzira, 3 de febrer de 2014


diumenge, 2 de febrer de 2014

Reportatge fotogràfic en video. Pres. Mandarina
Reportatge fotogràfic en video (són 20 minutets, i és excel·lent)

Presentació POEMES DE LA NINA MANDARINA

Alzira, 31 de gener de 2014

fet per l'amic Miguel Alonso, fotògraf artístic

http://youtu.be/dj9S5TFSi6U

hom recomana de veure'l al pc amb pantalla gran i bafles connectats